Vinotéka Sklípek >

Jablečný mošt a cider

 

Jablečný mošt je pro nás naprosto běžnou, přesto však nezastupitelnou složkou pitného režimu. Jablečný mošt nemá ve své oblibě žádného vážného konkurenta.

Klasický mošt vzniká lisováním ovoce za studena, výsledná tekutina se cedí, aby se odstranily zbytky pěny a kalu. Možné je i volit výrobu tepelnou cestou, která je méně pracná. Upravený mošt je pak možné velmi dlouho skladovat a umožní vám kdykoli během zimního období čerpat ze obrovského zdroje vitamínů, přírodního cukru, pektinů, ovocných kyselin a vlákniny.

Mošt z jablek má bezesporu vynikající vliv na přirozené snižování krevního tlaku, posiluje imunitní systém, srdce. Dokáže stabilizovat hladiny cukru a pomáhá nastolit rovnováhu v zažívání.

My nabízíme jednodruhový mošt z jablek z Polabí(odrůda Gala, Melrose,Jonagold), nebo mošty z Moravy z více druhů ovoce a i zeleniny ( např Jablko-hruška, jablko -hrozen,jablko -bezinka, jablko-červená řepa) . Všechny mošty jsou baleny v 5-ti litrových bag-in-boxech , ale můžeme vám natočit i menší množství např. do PET lahve.

Cider

Jablečný mošt je zároveň výchozí surovinou pro další velmi chutný nápoj – cider. Tento nápoj se dostává do obliby až v posledních letech, jeho fanoušci však již dokážou vychutnat osvěžující a osobitý nápoj. Cider dokáže oslovit milovníky vína i piva. Je méně sladký než limonády, obsahuje méně alkoholu, a je jen mírně perlivý. Dokáže tedy skutečně osvěžit a hodí se ke každé kuchyni.